Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

DIK startar arbetsgrupp för bättre digital arbetsmiljö!

Publicerad 1 februari 2012 | Inga kommentarer ännu

Fackförbundet DIK bjuder in intresserade medlemmar till en arbetsgrupp om digital arbetsmiljö. Förbundet behöver fördjupa kunskapen om området, konstaterar man.

”Den digitala arbetsmiljön innehåller många positiva effekter. Tillgång till information och kunskap gör medlemmarnas arbete intressantare, mer utmanande och utvecklande. Nya arbetsuppgifter uppstår och det digitala arbetet möjliggör lösningar som tidigare var otänkbara (…)
Baksidan av detta mynt känner många igen i formen av dåligt IT-stöd, teknik som inte stöder funktionen, dåliga system och gränssnitt samt obefintlig användarvänlighet. Möjligheten att jobba när och var man vill kan lätt förvandlas till oförmåga att stänga av och vara ledig. Det fysiska arbetet framför en dator sätter också sina spår i axlar och rygg. Den digitala tekniken ger dessutom arbetsgivaren nya möjligheter till övervakning av de anställda.”

Så skriver fackförbundet i sin inbjudan till medlemmarna (pdf).

Ett utmärkt initiativ!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera