Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Kyparen och skärmen – reaktionerna

Publicerad 27 februari 2012 | 3 kommentarer

diagram över besöksstatistik visar en ökning från 116 besökare till 20 542
Lite onödigt lång post kanske, men jag kan inte låta bli. Inlägget om hovmästaren som använde filtpennan på skärmen, översatt till engelska, gick i fredags upp som en raket på topp 5 på den internationella sajten HackerNews. Plötsligt rusade antalet besökare på bloggen från drygt hundra till över 20 000.

Roligast är att inlägget satte igång så många kommentarer och bra diskussioner. Fler än 80 kommentarer hos HackerNews. En rysk översättning av inlägget har en diskussionstråd med hittills 159 kommentarer
(I en berättar för övrigt signaturen ”Stardust kid” att ”På planetariet hos oss i Donetsk använder man MS Paint som bokningssystem. Till varje föreställning öppnar man ett särskilt förberett blad, och med färgburks-verktyget ”häller” man röd färg i de stolar som sålts. På kvällen printar man ut bladet och ger till ledningen”.)

Och det kom fler tweets än jag kan räkna, också med många bra kommentarer :). Här är bara en liten del av dem (samlade via Storify):

Kommentarer

3 kommentarer to “Kyparen och skärmen – reaktionerna”

 1. Karin Gustafsson
  28 februari 2012 @ 5:03

  Dags för en engelsk översättning av boken, låter det som. Lycka till med det.

 2. Hackernytt | Om startups och allt som hör till. På svenska. | Kyparen och skärmen – reaktionerna. Om att hamna på Hacker News förstasida.
  28 februari 2012 @ 8:03

  […] Kyparen och skärmen – reaktionerna. Om att hamna på Hacker News förstasida. [javlaskitsystem.se] 0 poäng | Postat februari 28 av Erik Starck […]

 3. Jonas Lindström
  28 februari 2012 @ 15:48

  Jag efterkallar också översättning till engelska. Och finska, för mina kolleger. :)

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera