Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Underbara älskade bloggar

Publicerad 17 februari 2012 | 1 kommentar

klipp från DN punkt se med rubriken Han skriver den svenska blogghistorien
Lite på skoj har jag sagt att jag så småningom vill skriva en uppföljare: ”Underbara älskade system”. Det kanske dröjer lite – fortfarande är det lite för få system som kvalar in där, om man intresserar sig för arbetslivets system vill säga.

Men det finns ju annat. I slutet av boken tar jag upp bloggar som exempel på hur lätt och enkelt det kan vara. Miljoner männsikor över hela världen bloggar; de sätter bara igång och kör. På bara tio år har bloggverktygen helt förändrat hela medielandskapet, sätten på vilka vi kommunicerar.

Så som en del-leverans, innan det fullständiga verket om underbara älskade system kommer, jobbar jag nu med att skriva historien om bloggen i Sverige: hur det hela började, hur det gick till.

Överst kan du se hur Anders Thoresson på Dagens Nyheter Teknikblogg skrev om projektet (med fin bild av Björn Falkevik!)

Kommentarer

En kommentar to “Underbara älskade bloggar”

 1. Bengt O. Karlsson
  18 februari 2012 @ 18:16

  ”Jo därom kan jag ge besked” osv. osv. Nja, kanske inte riktigt men jag började dock blogga i början av 2002 och var med på Bloggforum 2 (vilket Mats Andersson skrivit roande om). Nu vill jag dock bara dra uppmärksamheten till en bok som Erik Stattin och någon annan skrev, kallad ”Bloggtider” som innehåller en hel del nyttig när det gäller svensk blogghistoria. Jag har inte boken här i Wien så jag kan inte kolla upp närmare. Men du har den säkert också.

  Kommer du ihåg när vi åt sushi på Hantverkargatan? Då var väl nästa hela svenska bloggosfären, dvs ett femtontal personer, närvarande…

  ”Vem är det svenska bloggandets förnämsta kugge?
  Det var Stattin. Nu är det Linda Skugge”

  skrev jag några år senare när nedgången hade börjat ;-(

  Lycka till med projektet.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera