Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Visuell information i vården: workshop i Göteborg

Publicerad 23 februari 2012 | Inga kommentarer ännu

Visuell information, klok presenterad, fylld med kontext, kan göra skillnad i vården. ”Data” – till exempel en dump av din patientjournal – kommer inte att göra det. Det kunde vi konstatera efter att ha djupintervjuat mer än 40 personer inom vården, både vårdtagare och vårdgivare. Jag skrev om det i höstas (Recept för bättre vård: vad patienterna egentligen vill veta, 31 okt 2011).

Idag är jag med på en workshop i visualisering inom eHälsa hos VGR. Det ska bli mycket spännande. Skissblocket är med och pennorna vässade. Förhoppningsvis ska vi kunna prestera något intressant konceptartat.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera