Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Frustration

Publicerad 4 juli 2012 | 4 kommentarer

Hemma från att avlyssnat en debatt om IT i vård och omsorg tjänst i Almedalen.

I den välfyllda panelen fanns flera chefsbyråkrater från myndigheter och landsting, riksdagsledamöter, styrelseledamöter från företagens branschorganisationer.

Där fanns inga undersköterskor, inga sjuksköterskor, inga hemvårdare, inga äldrevårdare, inga läkare på en vårdcentral. Inte en enda av dem som faktiskt har vård och omsorg som arbete.

Chefsbyråkraterna och branschorganisationerna försäkrade att undersköterskornas och hemvårdarnas arbetsinsatser kunde effektiviseras. Med mer teknik!

Ingen undersköterska eller hemvårdare kunde ge en reality check av hur de drabbas av it-systemen i verkligheten. För de var inte inbjudna.

PS/Uppdatering: I Almedalen nästa år kommer jag att arrangera ett seminarium där äldrevårdare, undersköterskor och hemtjänstare kommer att diskutera hur man kan höja effektiviteten hos chefsstrateger, styrelseordföranden, riksdagsledamöter och landstingsbyråkrater.

Kommentarer

4 kommentarer to “Frustration”

 1. Olle Hall
  7 juli 2012 @ 18:54

  Mycket träffande. Det blir bara värre och värre. Läs gärna Managementbyråkrati. Både teori och praktikfall. Skriven av min bror Patrik, men den är bra.

 2. Annika Lidne
  8 juli 2012 @ 8:41

  Känns som de inte bara behöver tenta din bok, utan även läsa ”Nail it, then Scale it” för att få rätt perspektiv på utveckling.

 3. Jon Jogensjö
  8 juli 2012 @ 9:00

  spot on

 4. Jonas Söderström
  30 juli 2012 @ 6:08

  Tack Olle och Annika för litteraturtips! Båda är beställda :)

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera