Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Medarbetare kontrolleras via it-systemen

Publicerad 15 juli 2012 | Inga kommentarer ännu

Spionprogram som låter arbetsgivare kontrollera hemarbete allt vanligare i USA, berättar DN (11 juli 2012). Och det gäller egentligen inte bara hemarbete, utan kan lika gärna gälla arbete på arbetsplatsen.

Få vet att det i svensk lag (Arbetsmiljöverkets föreskrift om arbete vid bildskärm (1998:5), pdf, § 10) är förbjudet med kvalitativ eller kvantitativ kontroll av datorarbete utan den anställdes vetskap.

(Tipstack till @johanlif!)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera