Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Tre delar av digital arbetsmiljö

Publicerad 21 februari 2013 | Inga kommentarer ännu

I går föreläste jag på Stockholms stadsbibliotek om digital arbetsmiljö. Några i publiken ville gärna ha den här bilden ur presentationen. Klicka på den för att se den och ladda ner den i full storlek:

tre aspekter av digital arbetsmiljo

Hela presentationer finns också att se eller ladda ner som pdf på Speakerdeck.

Här finns också länken till checklistan för utbildning i nya system, som fritt kan laddas ner.

Och så insåg jag efteråt att jag hade glömt att slutföra en poäng! Det där med 6 %, varför var det så bekant? Jo, Parkinson skrev alltså i sin artikel 1955 att han funnit att en byråkrati naturligt tillväxte med – just det! – 6 % om året!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera