Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Administratium: lätt om världens tyngsta ämne

Publicerad 10 juli 2013 | 1 kommentar

I förra inlägget försökte jag systematisera de typer av administration som ökar.
Det blev ju lite tungt. Här kommer en annan som försökt foga in administration i ett system – det periodiska systemet:

The heaviest element known to science was recently discovered at a major U.S. university. The element, tentatively named administratium, has no protons or electrons and thus has an atomic number of 0. However, it does have one neutron, 125 assistant neutrons, 75 vice neutrons and 111 assistant vice neutrons, which gives it an atomic mass of 312. (…)

Administratium impedes every reaction it comes in contact with. According to the discoverers, a minute amount of administratium causes one reaction to take over four days to complete when it would have normally occurred in less than a second.

Bild av det periodiska systemet med det fiktiva ämnet Administratium infogatAdministratium has a normal half-life of approximately three years, at which time it does not decay, but instead undergoes a reorganization in which assistant neutrons, vice neutrons and assistant vice neutrons exchange places. Some studies have shown that the atomic mass actually increases after each reorganization.”
William DeBuvitz: New chemical Element Discovered (The Physics Teacher, jan 1989)

Kommentarer

En kommentar to “Administratium: lätt om världens tyngsta ämne”

 1. Magnus Jägerström
  26 september 2013 @ 15:51

  Jag trodde det var den nyligen konstaterade Higgs Bosonen som skapade tröghet för all massa i Universum… :-)

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera