Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Fackligt seminarium: så kan man jobba konkret med digital arbetsmiljö

Publicerad 16 september 2013 | Inga kommentarer ännu

Många vill ta sig an problem i den digitala arbetsmiljön – men hur gör man i praktiken? Det finns en hel del osäkerhet kring arbetssätt, verktyg och metoder. Men det finns faktiskt några första konkreta, praktiska exempel på hur man kan angripa problemen (mer än på sättet nedan).

computer_rage

Tisdagen den 15 oktober ordnas det första tvärfackliga seminariet om digital arbetsmiljö. Där kommer representanter från Vision, DIK, Läkarförbundet med flera att redovisa hur de jobbar.

I första hand är seminariet tänkt för aktiva inom den fackliga rörelsen och för arbetsmiljöombud, som kan jobba för att lyfta frågan på den fackliga agendan. Men alla är välkomna (anmäl dig senast 1 oktober).

Seminariet är gratis och hålls i Stockholm (på Folkets Hus) på förmiddagen, 8.30-12, med följande lunch.

Talare är Karin Linder, ordförande i DIK, Karin Båtelson från Svenska läkarförbundet, huvudskyddsombudet Ulf Martinsson, Vison i Norrbotten, forskaren Annika Thorner samt Stefan Johansson från Funka.nu.

Arrangör är regeringens Användningsforum, som har att arbeta för tillgänglighet till och användbarhet av it i samhällslivet.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera