Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Island!

Publicerad 1 mars 2015 | Inga kommentarer ännu

”Skrifað undir áhrifum af bókinni Jävla skitsystem! eftir Jonas Söderström.”

I december skrev O. Lilja Birgisdóttir i isländska Vísir om krångliga it-system, under rubriken Völundarhús – ”labyrint” på svenska.
Det var en av de fem mest lästa artiklarna under helgen när den publicerades.
En någorlunda översättning till svenska får man av Google här (som dock av någon anledning tror att ”maze” är ett svenskt ord).

Meningen överst här i inlägger kan du säkert förstå utan översättning; i alla fall om du vet att áhrif betyder ”inflytande, påverkan”.

Förutom att det är lite kul att synas på Island ger det mig tillfälle att publicera den helt orelaterade men förtjusande bilden av Islands mest fotograferade berg, Kirkjufell av Jonathan (från flickr under cc-licens):
kirkjufell av jonathan på flickr

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera