Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Ny upplaga av Jävla skitsystem – kan beställas redan nu

Publicerad 5 september 2015 | 1 kommentar

Ok, nu är det officiellt: nu i september kommer en ny, väsentligt omarbetad och utökad upplaga av min bok, på Karnevals förlag. :)
den utökade och uppdaterade andra utgåvan av Jävla skitsystem

Du kan beställa den redan nu hos Karneval för 189 kronor.

I den här upplagan har jag kraftigt utvidgat och skrivit om del två och tre, om problemens orsaker och vad vi konkret kan göra. Inledningskapitlet är också helt nyskrivet.

Den nya upplagan har fått flera nya kapitel och avsnitt, bland annat om Arbetsmiljölagen, om Byråkrati 2.0 och om Peak IT.

Ytterligare ett nytt avsnitt ger en överblick och definition över hur man kan se på den digitala arbetsmiljöns olika delar (klicka på bilden för att se en större version):

tre aspekter av digital arbetsmiljo

Även i den första delen, där jag beskriver problemen, har jag arbetat in flera nya resonemang och uppdaterat med många nya exempel.

Det är tyvärr inte så att jag kunnat lyfta bort gamla exempel och fallstudier för att de problem de beskrev har försvunnit eller lösts. Tvärtom har det ofta varit plågsamt att se att exakt samma problem som drabbade användarna 2003, 2006 och 2009 dyker upp igen och igen och igen.

Allt som allt är den nya upplagan ungefär 85% tjockare än den första. Och den har hårda pärmar. :)
Den nya upplagan är nästan dubbelt så tjock, och med hårda pärmar.

Det dröjer någon vecka innan den blir tillgänglig på nätbokhandlarna. Man kan redan nu bevaka den hos Adlibris och Bokus, men se upp – den första upplagan finns fortfarande en tid att beställa genom dem. Kolla att boken har det nya omslaget som du ser här ovan!
(Ett skäl till att den förra utgåvan fortfarande finns tillgänglig är att den är kurslitteratur på flera utbildningar som startar i höst.)

Kommentarer

En kommentar to “Ny upplaga av Jävla skitsystem – kan beställas redan nu”

 1. Signering och försäljning lördag den 12 september : Jävla skitsystem!
  9 september 2015 @ 6:41

  […] lördag, 12 september, kan du köpa ett ex av nya upplagan av Jävla skitsystem och få den […]

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera