Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Telegrafen – det första internet

Publicerad 24 december 2010 | Inga kommentarer ännu

Omslag för The Victorian internet av Tom StandageDavid Richardsons kommentar till inlägget Gör mejl företaget mer toppstyrt? fick mig att tänka på Tom Standage’s bok The Victorian Internet.

Det är en väldigt fascinerande bok, som visar en massa spännande paralleller mellan internets genombrott i vår tid, och telegrafens genombrott i mitten av 1800-talet.

Boken kom ut 1998 men finns på Amazon i ny upplaga (se länken ovan). Den är fortfarande mycket läsvärd – och extra intressant för dem som varit med i internet-svängen sedan mitten på 90-talet, och som minns många av de utopiska förhoppningarna på nätet vid den tiden.).

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera