Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

En bättre strategi för offentlig sektor

Publicerad 1 maj 2011 | 1 kommentar

Lyssnare och talare på IDG:s statsförvaltnings-event på Grand Hotel den 15 april 2011

Bilden i inlägget ”Myndigheterna måste öppna sina system – för inmatning” kommer från den presentation jag höll på IDGs event för chefer i statsförvaltningen, den 15 april i år (Henrik Löwenhamn från Riksantikvarieämbetet har bland annat bloggat om dagen).

25 minuter – som jag hade på mig – är inte mycket för att försöka presentera en bättre strategi för något så stort som IT i offentlig sektor. Men jag gjorde ett försök.

Själva presentationen finns här nedan: för en gångs skull såg jag till att bearbeta slajdsen och lägga in allt jag sa, så den ska vara relativt begriplig även för den som inte var där (mina talarkommentarer syns om du ser den på Slideshare).

Bilden till höger ovan av Anna Toss / Flickr under cc-licens.

Kommentarer

En kommentar to “En bättre strategi för offentlig sektor”

 1. Länkar från Löwenhamn – 2 May, 2011 – Henrik Löwenhamn
  6 november 2018 @ 10:44

  […] En bättre strategi för offentlig sektor […]

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera