Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Led by machines” – europeisk konferens

Publicerad 21 september 2023 | 2 kommentarer

Bild från panelsamtal med deltagare
Kära nån, så länge sen den här bloggen uppdaterades! Verkligen på tiden att skaka liv i den …

Så kul då att kunna visa att frågorna om digital arbetsmiljö nu också börjar få bärkraft i Europa och inom EU. En lång rad organisationer – se logotyperna i bilden ovan – var medarrangörer i konferensen Led by machines – Algorithmic management and workers’ rights i Stockholm idag.

Med ämnen om allt från Pick-by-voice-system till EU-direktiv blev det kanske inte så många konkreta resultat. Men ändå inspirerande som en startpunkt, med det breda europeiska – och även amerikanska/OECD – deltagandet.

Streaming av dagen finns här.

Kommentarer

2 kommentarer to “”Led by machines” – europeisk konferens”

 1. Jan Wiklund
  28 september 2023 @ 12:24

  Kan man hoppas på ett kortkort referat av det viktigaste som sas?

 2. Jan Wiklund
  16 januari 2024 @ 17:38

  Jag antar att du har hört talas om den brittiska postskandalen? Här är i alla fall en sammanfattning plus lite tankar om ”tron på den perfekta tekniken”: https://www.resilience.org/stories/2024-01-16/bullying-your-workers-and-defending-the-brand/

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera