Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Så jobbar man användarcentrerat: två exempel

Publicerad 15 november 2011 | Inga kommentarer ännu

Resultat från en testning av biblioteket.seSnart kommer en ny sajt för biblioteken i Stockholm. På sin utvecklingsblogg beskriver de hur de jobbat med användningstester under utvecklingen.

Googles Gmail har fått ett nytt, mycket renare utseende. En bra artikel på Gmails blog beskriver hur de jobbat med prototyper och användningstester genom hela utvecklingsprocessen: How real users helped us develop Gmail’s new look.

Läs och ta efter!

Gmails gamla och nya utseende

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera