Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Tre sorters design i Karlstad

Publicerad 2 november 2011 | Inga kommentarer ännu

När jag föreläste för studenter i webb- och multimedia samt IT-design på Karlstads universitet i förra veckan filmades föreläsningar med riktigt bra kvalitet (tack Martin Lindkvist!).

Föreläsningen är uppdelad i två avsnitt: film nummer ett finns här på KauTube (jo, det heter så!).

I den andra halvan pratade jag en del om vad det är att bygga ett gränssnitt, utifrån idéerna om tre sorters design. Eftersom jag inte pratar så ofta om det, och eftersom det väckte ett visst intresse, har jag lagt den filmen direkt här:

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera