Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Smart, snyggt samarbetsverktyg

Publicerad 21 mars 2012 | 1 kommentar

Här är ett exempel på hur snygga, välfungerande och innovativa it-system faktiskt kan vara. Trello är ett verktyg för att koordinera människor och arbetsuppgifter i ett projekt – visuellt, tydligt och flexibelt:

Vad som gör mig så glad över det här är att vi här ser en helt annan förståelse för vad samarbete i projekt idag verkligen innehåller och innebär. Jag har varit inne på det i en tidigare bloggpost (Vad är samarbete?).

Det står mer och mer klart att de lösningar som används i till exempel många intranät – ”projektrum”, dokumentarkiv, ett diskussionsforum – är helt missriktade. Vad ”samarbete” i dagens värld handlar om är helt andra saker.

Och:
Även om Trello presenteras som ett projektverktyg, är det inga problem med att föreställa sig det för en mängd andra uppgifter (för all del kanske för att nästan allting sker i projektform nu för tiden).

Skolan plågas just nu av svårt otidsenliga system för att dokumentera vad man gör och vilka framsteg eleverna gör. Det skulle gå alldeles utomordentligt att göra det i ett system av den här typen, med den här typen av interaktion.

Kommentarer

En kommentar to “Smart, snyggt samarbetsverktyg”

 1. Mattias Wahlberg
  23 mars 2012 @ 11:56

  Fantastiskt. Helheten.

  Gick in på deras sida. Skapa konto?

  Enkelt med ett Google-konto. Tre klick så hade jag ett konto med ett exempel rakt i ansiktet.

  Fantastiskt. Avändaren i fokus.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera