Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Arbetsbyte: Gå en dag i en sjuksköterskas skor

Publicerad 29 juli 2012 | Inga kommentarer ännu

Vårdförbundet har lanserat kampanjen ”Gå en dag i mina skor”. Politiker och beslutsfattare bjuds in att skugga en sjuksköterska en hel dag, för att få en bättre förståelse för arbetsmiljön och läget i vården.
skära foppatofflor - crocs - av Elfleda, flickr, under cc-licens
Läser du här vet du förmodligen att jag propagerar en hel del för arbetsbyte – och att jag blir irriterad när en elit pratar över huvudet på de som faktiskt jobbar i verksamheten.

Än finns det inte å mångas konkreta resultat från kampanjen. I Skåne säger sig politikerna vara intresserade; i Uppsala glömde hälso- och sjukvårdsstyrelsens inbjudna ordförande helt enkelt bort att komma, trots löften! (Se kommentarerna till Vad vill Skånes politiker efter en dag i våra skor?, 21 juni). I Gävleborg uttrycker sig ett moderat oppositionslandstingsråd uppskattande.

Det blir naturligtvis intressant att se om man kan få politiker och beslutsfattare att sätta av en hel dag. Eller om de nöjer sig med en timme. Jag säger att det behövs minst två dagar för att någorlunda förstå arbetets innehåll och nyanser.

Det vore ju också intressant om man fick it-chefer, projektledare och ehälsa-byråkrater att nappa på erbjudandet.

Bild: New pink shoes av Elfleda/flickr under CC-licens.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera