Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Det som driver oss

Publicerad 26 februari 2013 | Inga kommentarer ännu

Fin animerad video som illustrerar vad som motiverar oss i arbetet.
Den traditionella och tayloristiska synen är förstås ”lön”. Det stämmer någorlunda för rent fysiska, rutinmässiga arbeten. Men när arbetet har det minsta inslag av tänkande – som nästan alla arbeten idag, och serviceyrken i synnerhet – blir andra faktorer viktigare: självständighet, känslan av att göra nytta, att bli bättre och bättre på det man gör.
Talar gör Dan Pink, och det bygger på hans bok Drive: The Surprising Truth about What Motivates Us.

Att viktiga motivationsfaktorer är självständighet och utveckling är ju en viktig input till frågan om till exempel tidrapporter, om teori X och teori Y och om kontroll i arbetslivet.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera