Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Stackars skåningar

Publicerad 12 april 2013 | Inga kommentarer ännu

Dels ett nytt journalsystem:

”Det nya journalsystemet som håller på att införas i primärvården i Skåne gör sjuksköterskorna och läkarna sjuka.
Läkarförbundet har anmält IT-problemen till Arbetsmiljöverket. Facket kräver att datasystemet dras tillbaka och görs om.
(…)
På vårdcentraler där systemet har varit i bruk i tre månader har svårigheterna varit så stora att arbetsglädjen försvunnit och anställda upplever att de inte längre vill gå till jobbet, skriver Malmö läkareförening i en anmälan till Arbetsmiljöverket.”
Journalsystem skapar stress, Sydsvenskan 5 april 2013

Och ett lönesystem, som fortfarande efter ett år inte fungerar:

”Tålamodet börjar nu tryta för anställda inom Region Skåne som har problem med arbetsgivarens lönesystem.
Barnsjukdomar, säger arbetsgivaren själv, men i östra Skåne har läkarföreningen börjat diskutera att vända sig till kronofogden för att driva in lön som inte betalats ut.
Ett år har gått sedan Region Skånes personal själva började administrera sina löner, ett system som kritiserats hårt. Först ut var Kristianstad och Hässleholm, därefter Ystad och Trelleborg, och nu genomförs sista fasen på SUS i Malmö och Lund.
Krångligt, opålitiligt och tidskrävande är några av omdömena som fällts, och i flera fall har det lett till att personalen inte fått rätt lön.”
Anställda får inte ut lön

Hur länge ska vi acceptera att det går till så här?

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera