Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

De bygger om sitt slumområde – i Minecraft

Publicerad 28 juni 2013 | 1 kommentar

När man ligger efter med bloggandet blir det svår att veta vad man ska posta. Vi börjar med något positivt:
människor visar ritningar som tagits fram utifrån workshops i Minecraft
Invånare i slumområdet Kibera i Kenya använder svenska dataspelet Minecraft för att visualisera hur de vill se sitt område förändras: en idrottsplats som ska rustas upp och en park i centrala Nairobi. Programmet har använts i workshops under projekteringsarbetet, berättar Ny Teknik: Minecraft röjer upp i slummen (24 juni 2013).

Snälla kan ingen hitta på ett riktigt bra svenskt ord för ”empowerment”?

(Det är för övrigt nästan ett kännemärke på riktigt bra uppfinningar att de används till helt andra saker än vad skaparna ursprungligen föreställt sig.)

Snälla

Kommentarer

En kommentar to “De bygger om sitt slumområde – i Minecraft”

 1. Micke
  23 september 2013 @ 14:07

  Haha, riktigt häftigt. Är personligen en stor Minecraft nörd, men då särskilt online varianten (alltså på såna här servrar: http://www.minepick.com/)

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera