Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Och vi är tillbaka! :)

Publicerad 4 januari 2019 | 1 kommentar

Här har varit paus ett tag – på grund av ett annat projekt: min nya bok Inte så jävla krångligt! Praktisk handbok i att skriva för digitala medier, som slutligen blev klar i november. Titta gärna in på den bokens blogg också. :)

Allt har dock inte varit stilla på den här fronten. Här är en liten video från Telia, i deras serie ”Work in progress”, som tar upp begreppet ”digital stress”.

Förutom några ord från undertecknad finns också ett samtal med Magdalena Stadin om hennes forskning. En intressant detalj som framkommer är att om man definierar ”digital stress” som mejl (i första hand), blir det mycket riktigt till stor del ett problem för chefer.

Det är ett av skälen till att jag menar att den synen på digital arbetsmiljö är alltför snäv.

Kommentarer

En kommentar to “Och vi är tillbaka! :)”

 1. Jan Wiklund
  18 april 2019 @ 10:39

  Den största digitala stressen för mig är alla jävla koder man ska hålla reda på. Fullt möjligt om man gör det en gång om dan eller så, men omöjligt om man gör det sådär en gång om året. Det är omöjligt att minnas var man har gjort av den.

  T.ex. bank-id, som banken bad mig om nyss. Inte fan minns jag något av det, det använde jag för ett år sen eller mer.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera