Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Arbetarskydd: ”Dåliga program stressar dig sjuk”

Publicerad 13 november 2010 | Inga kommentarer ännu

Tidningen Arbetarskydd har presenterat boken (i papperstidningen över två helsidor), inklusive intervju:

”Jonas Söderström finner det allvarligt att it-budgetarna ökar igen och därmed tempot.
– Om inget görs kanske vi får en ny ökning av stressen. Jag vill att fackklubbar och arbetsplatsombud ska ta tag i de här frågorna. De har varit osynliga, eftersom man inte har tänkt på dem som arbetsmiljöfrågor, säger Jonas Söderström, som myntar begreppet digital arbetsmiljö för att beskriva komplexet av otaliga datorprogram och system och apparater som frestar på våra hjärnor.”
Dåliga program stressar dig sjuk (7 okt 2010)

Tidningen låter också idehistorikern Karin Johannisson ge en historisk tillbakablick kring teknikskiften och ohälsa, och presenterar Healthwatch, ett webbaserat verktyg för stresshantering.

Arbetarskydd är en oberoende nyhetstidning om arbetsmiljö med över 60 000 läsare. Artikeln har också varit publicerad i tidningen Lag & Avtal, som ges ut av samma förlag som Arbetarskydd.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera