Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Pedagogiska bilder förklarar

Publicerad 4 maj 2012 | 1 kommentar

Vad kan en webbplats med adressen seqf.se innehålla? URLen ger inte mycket ledning.
Och även när man får veta att sajten erbjuder ”den europeiska referensramen för kvalifikationer” är det inte så lätt att greppa vad det är för något.

Men med rätt bild blir det plötsligt väldigt lätt att förstå vad det handlar om:

Jämför utbildningar och kvalifikationer inom EU
Det är tyvärr alldeles för sällsynt att man använder bilden som pedagogiskt förklarande verktyg i system och sajter. (Jag föreläser om det – det finns ett litet klipp från ett sådant tillfälle).

Sajten för den europeiska referensramen för kvalifikationer gjordes av Matylda McIlvenny, Anders Flygh och Rickard Andersson på inUse – läs mer på Så växer en sajt fram (inuse.se, 17 april 2012).

Kommentarer

En kommentar to “Pedagogiska bilder förklarar”

  1. Jorun
    12 juli 2012 @ 9:37

    För en gångs skull håller jag inte alls med dig… Bilden i sig är pedagogisk, men den ger en felaktig bild av vad sajten erbjuder.

    Jag såg bilden och ville få en överblick över hur belgiska och svenska betygssystem är relaterade. Jag letade under stigande irritation igenom sajten för att hitta sidan där man kan ange vilka länder som ska jämföras. Till sist insåg jag att myndigheten förmodligen arbetar med att skapa förutsättningar för att såna jämförelser ska kunna göras någon gång långt bort i framtiden.

    Texten är dessutom väldigt vag när den beskriver vad som finns, vad som ska skapas, vad som förbereds och kommer att finnas.

Skriv en kommentar





  • Köp boken

  • Kontakt

    Jonas Söderström
    Jonas Söderström
    Tel: 0760-47 58 47
    Mejl: jonas@kornet.nu
  • Om boken

    “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
  • Prenumerera