Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Economist: Sverige utnyttjar inte sitt kunnande

Publicerad 7 februari 2013 | Inga kommentarer ännu

The Economist hade ett smickrande temanummer om de nordiska länderna i veckan. Vi framhålls på många sätt som ett föredöme. Men reportaget innhåller finns också kritiska observationer. En av dem är den här:

bild av viking på economists omslag, med texten the next supermodel”one of the region’s biggest weaknesses: its failure to bring together design and engineering, two of its core strengths.”
(Global niche players, Economist 2 feb 2013)

Det är ju precis vad jag har sagt nu under ett par år (t ex till Vinnova). Sverige skulle kunna bli världsledande på digital design – om vi kopplade ihop vårt erkänd designkunnande och vår höga it-kompetens. Men designsamfundet är ju till 97% inriktade på stolar. Ska Norge ta ledningen istället?

Hur ska vi ändra på det här? Vilka initiativ behövs? Om nu Economist också säger det, är det någon som tar det på allvar då?

bild från föreläsning - sverige kan bli världsledande inom design av digitala tjänster

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera