Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Inte papper den här gången heller

Publicerad 6 november 2013 | Inga kommentarer ännu

Arbetslösa måste mata in mängder med detaljerade kontroller med tveksam nytta, och på mottagarsidan går a-kassorna på knäna av den digitala rapportfloden och tvingas göra 40.000 onödiga klick).
Men det är inte fråga om papper – som den här bilden förespeglar:
aftonbladets ledare med rubriken byråkratiskt a-kassehaveri och en bild av en person begravd i pappersblanketter
Jag må vara petig, men jag tror alltså att det är viktigt att förstå att det nu är it som driver oss mot en administrativ infarkt. Och därför är det märkligt hur konsekvent det kallas ”pappersarbete” i rubrik och bild, när de digitala systemen står för problemen. Som om det olycksaliga polisiära systemet, som i det här exemplet från Aftonbladets ledarsida (Byråkratiskt A-kassehaveri, 17 okt 2013).

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera